tisdag 3 september 2013

Efterätt i Glas

På vår tomt och längs småvägarna runt vårt hus växer massvis med smultron som ingen verkar plocka. Lite då och då går vi ut och plockar så det räcker till en efterätt. Dom är ju som godast helt nyplockade att vi faktiskt går ut efter varmrätten och plockar vad vi behöver. Gjorde en enkel blandning i ett glas som lätt förbereds och kan garneras med de bär man har.


 Kokade en vaniljsås med 3 dl mjölk, 1 dl grädde, 1/2 vaniljstång delad längs med, 1/2 dl socker, 4 äggulor, 1 tsk,majzena. Ska sjudas i en kastrull långsamt tills den tjocknar. Ställde i kylen att svalna. La mandelskorpor i botten coh dränkte dom med likör, Gran Manier eller annan likör funkar bra. En stor sked vaniljkräm på skorporna, lite lätt vispad grädde och sist bären med en kvist citronmeliss. Lätt som en plätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar